En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine destelı olarak değişmiş olur.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çalışmasına olanak sağlar. Yangın bapları çoklukla otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 öğür uslu kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması önemlice nakliye avantajları sağlamaktadır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın çabucak berhavaşeşlmasına olanak tanılamar, bina güvenliğini sağlamlar. Ivedili çıkış bapları binaların kuruluşsına ve kocaliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Emniyet: Acil çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına iye olmamalıdır. Evgin durumlarda kapıların her an boş olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

çoklukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden ortam seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, birebir fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya diğer müstacel durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya sert gibi malzemelerden konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul açılıp kapanmayı düzgün sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parotağ.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) omurga amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki tütün, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini karışmak veya olası başüstüneğu derece geciktirmektir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da tek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama buyurmak dâhilin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden mesuliyetli özel tesislardan fikir kabul etmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına şık yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına elverişli türler tercih edilebilir.

Report this wiki page